U velikoj posudi za umak skuhajte vodu, sol i maslac.
Kad smjesa proključa i digne se u posudi, izvadite metlicu i dodajte brašno snažno miješajući drvenom žlicom.
Brzo morate izraditi homogenu kuglu tijesta. Lopta se mora odvajati od posude.
Sušite loptu tijesta u posudi na laganoj vatri jednu minutu uz neprestano snažno miješanje žlicom.
Stavite loptu u posudu i miješajte još 1 minutu.
Razbijte prvo jaje u posudici i dodajte ga tijestu. Miješajte jaje u tijestu drvenom žlicom dok se potpuno ne umiješa.
Ponovite postupak s ostatkom jaja, jedno po jedno, dok vam ne ostane jedno jaje.
Razbijte posljednje jaje i umutite ga da se pomiješaju bjelanjak i žumanjak.
Dodajte polovinu jaja u tijesto.
Tijesto mora biti meko, pomalo kremasto, ali još uvijek dovoljno čvrsto da stvori malu kukicu na vrhu drvene žlice.
Po potrebi dodajte drugu polovinu posljednjeg jajeta.
Na tepsiji koju ste blago premazali maslacem oblikujte kapice koristeći kuglu za sladoled umočenu u umućeno jaje (razmućeno jaje i mlijeko).
Stavite kapice u zagrijanu pećnicu od 200° na 15 minuta.
Smanjite temperaturu na 180° i pecite još 10 minuta. Smanjite temperaturu na 150° i otvorite vrata pećnice.
Neka se kapice tako suše u pećnici još 30 minuta.
Kad se ohlade, možete in napuniti kremom ili šlagom.
ZA 8 OSOBA
Razina zahtjevnosti: lako
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 + 30 minuta
UREĐAJI LACANCHE
Plinski plamenici ili indukcijske / radijacijske ploče
Pećnica
SASTOJCI
Krem lisnato tijesto:
- 1,25 l vode
- 200 g bijelog brašna
- 100 g maslaca
- 1 prstohvat soli
- 4 cijela jaja
Umućena jaja:
- 1 cijelo umućeno jaje
- 2 šalice mlijeka
POSUĐE
- 1 metlica
- 1 zdjela
- 1 drvena žlica
- 1 posuda
- 1 tepsija
- 1 posudica
- 1 kliješta/kugla za sladoled