PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Domaći jogurt

U posudi zagrijte mlijeko na laganoj vatri.

Neposredno prije nego što proključa, sklonite s vatre i ostavite da odstoji dok ne dostigne 38° do 40°.

Dodajte ferment ili jogurt i dobro umutite. (*U ovom trenutku dodajte šećer i aromu ako želite.).

Napunite višenamjensko kuhalo vodom do prve oznake i podesite termostat na 30°.

Poredajte šalice u perforiranu košaru (*Ako odlučite koristiti džem, u ovom trenutku možete staviti nekoliko žlicaa na dno svake šalice).

U svaku šalicu lagano ulijte smjesu s mlijekom, pazeći da ne pomičete džem ili napravite pjenu.

Pokrijte svaku šalicu pojedinačno (koristite male kvadrate plastične folije ako nemate poklopce).

Stavite košaru u višenamjensko kuhalo s poklopcem i ostavite da stoji najmanje 6 sati dok se ne slegne.

Kad je gotovo, ostavite šalice u frižideru preko noći.

ZA 6 OSOBA 

Razina zahtjevnosti: lako 

Vrijeme pripreme: 15 minuta 

Vrijeme kuhanja: 6 sati  

UREĐAJI LACANCHE 

Perforirana košara + višenamjensko kuhalo

SASTOJCI 

Obični jogurt

  • 1 litar punomasnog mlijeka (po mogućnosti bio)
  • 1 žlica mliječnog fermenta ili 2 žlice običnog jogurta (po mogućnosti bio)

Za aromatizirani jogurt (*)

  • Med
  • Smeđi šećer
  • Ekstrakt vanilije
  • Ekstrakt prirodne arome
  • Svježe voće (bobičasto voće)
  • Džem

POSUĐE 

  • 1 zdjela
  • 1 zdjelica
  • 1 metlica
  • 1 kutlača
  • 6 šalica ili čaša (po mogućnosti s pojedinačnim čepovima)
  • Plastična folija
  • Termometar za hranu