Za tijesto:
Pomiješajte maslac, sol, slastičarski šećer i bademovo brašno.
Dodajte jaja, a zatim brašno i miješajte dok se ne oblikuje tijesto.
Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se hladi najmanje 2 sata ili tijekom noći.
Za slastičarsku kremu:
Ulijte mlijeko u posudu od nehrđajućeg čelika, dodajte pola količine šećera i ostavite da proključa. U posudi umutite jaja sa ostatkom šećera, a zatim dodajte brašno i kukuruzni škrob. Kad mlijeko prokuha, ulijte ga u smjesu od jaja i promiješajte metlicom. Ulijte smjesu kroz cjedilo natrag u posudu, sve vrijeme miješajući, počnite kuhati na laganoj vatri dok ne proključa. Nakon približno dvije minute kuhanja, umiješajte maslac. Ulijte u posudu i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite da se ohladi i stavite u frižider. To bi trebalo napraviti dan ranije.
Za kremu od pistacije:
Pomiješajte maslac, slastičarski šećer i bademovo brašno, pa umiješajte jaje. Dodajte aromu pistacije, a zatim umiješajte slastičarsku kremu.
Rasporedite tijesto na približno debljinu prsta u kalupu za tart.
Napunite kalup do pola.
Na vrh kreme stavite polovice marelica i pecite ih u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta dok vrh ne počne poprimati smeđu boju.
Ostavite da se kolači ohlade na rešetki za hlađenje i poslužite ih na sobnoj temperaturi.
ZA 4 OSOBE
Razina zahtjevnosti: teško
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme kuhanja: 40 minuta
UREĐAJI LACANCHE
Plinski plamenici ili indukcijske / radijacijske ploče
SASTOJCI
Tijesto:
- 250 g maslaca sobne temperature
- ½ žličice soli
- 200 g slastičarskog šećera
- 60 g bademovog brašna
- 2 jaja
- 450 g brašna
Slastičarska krema:
- ½ litra punomasnog mlijeka
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 25 g brašna
- 25 g kukuruznog škroba
- 50 g maslaca
Krema od pistacije:
- 125 g maslaca sobne temperature
- 125 g slastičarskog šećera
- 125 g bademovog brašna
- 1 jaje
- 125 g slastičarske kreme
POSUĐE
- 2 zdjele
- 1 posuda
- 1 cjedilo
- 4 kalupa za tart
- 1 valjak
- 1 stalak za hlađenje