PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Tradicionalni Quiche (slana pita)

Stavite brašno u posudu za miješanje, dodajte prstohvat soli, a zatim vodu i na kraju omekšani maslac.

  1. Pomiješajte tijesto drvenom žlicom, a zatim ga umijesite da postane elastičnije.
  2. Omekšajte luk na maslacu. Kad postane proziran i blago karameliziran, sklonite ga da odstoji za kasnije.
  3. Dimljenu slaninu blanširajte u kipućoj vodi. Ostavite je za kasnije.
  4. Rasporedite tijesto u pladnju pazeći da pravilno pokrijete rubove. Prethodno zagrijte pećnicu na 200 °C.
  5. Premažite rubove žumanjkom; VILICOM IZBUŠITE TIJESTO I STAVITE GA U PEĆNICU NA NAJVIŠU TEMPERATURU NA 10 MINUTA.
  6. Prethodno pečeno tijesto prekrijte lukom i slaninom.
  7. Nasjeckajte začinsko bilje i pospite ga po kriškama slanine.
  8. Pomiješajte jaja i vrhnje, a zatim prelijte po vrhu.
  9. Stavite u pećnicu na 25 minuta na 200 °C, nakon čega slijedi 20 minuta na 220 °C.

ZA 4 OSOBE 

Razina zahtjevnosti: lako 

Vrijeme pripreme: 20 minuta 

Vrijeme kuhanja: 45 minuta 

UREĐAJI LACANCHE 

Plinski plamenici

Pećnica

SASTOJCI 

TIJESTO

  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 4 žlice vode
  • 1 mali prstohvat soli
  • 1 žumanjak

PUNJENJE

  • 6 tankih kriški dimljene slanine
  • 3 glavice luka, oguljene i tanko nasjeckane
  • 6 do 8 vlasaca
  • 1 mali svežanj peršina
  • 80 g maslaca
  • 3 jaja
  • 0,4 l svježeg vrhnja

POSUĐE 

  • 1 pladanj, promjera 28 cm
  • 1 tava, promjera 30 cm
  • 1 tava od nehrđajućeg čelika
  • 1 staklena posuda
  • 1 staklena posuda za miješanje
  • 1 velika kutlača
  • 1 četka za pecivo
  • 1 drvena žlica