Stavite brašno u posudu za miješanje, dodajte prstohvat soli, a zatim vodu i na kraju omekšani maslac.
- Pomiješajte tijesto drvenom žlicom, a zatim ga umijesite da postane elastičnije.
- Omekšajte luk na maslacu. Kad postane proziran i blago karameliziran, sklonite ga da odstoji za kasnije.
- Dimljenu slaninu blanširajte u kipućoj vodi. Ostavite je za kasnije.
- Rasporedite tijesto u pladnju pazeći da pravilno pokrijete rubove. Prethodno zagrijte pećnicu na 200 °C.
- Premažite rubove žumanjkom; VILICOM IZBUŠITE TIJESTO I STAVITE GA U PEĆNICU NA NAJVIŠU TEMPERATURU NA 10 MINUTA.
- Prethodno pečeno tijesto prekrijte lukom i slaninom.
- Nasjeckajte začinsko bilje i pospite ga po kriškama slanine.
- Pomiješajte jaja i vrhnje, a zatim prelijte po vrhu.
- Stavite u pećnicu na 25 minuta na 200 °C, nakon čega slijedi 20 minuta na 220 °C.
ZA 4 OSOBE
Razina zahtjevnosti: lako
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 45 minuta
UREĐAJI LACANCHE
Plinski plamenici
Pećnica
SASTOJCI
TIJESTO
- 200 g brašna
- 100 g maslaca
- 4 žlice vode
- 1 mali prstohvat soli
- 1 žumanjak
PUNJENJE
- 6 tankih kriški dimljene slanine
- 3 glavice luka, oguljene i tanko nasjeckane
- 6 do 8 vlasaca
- 1 mali svežanj peršina
- 80 g maslaca
- 3 jaja
- 0,4 l svježeg vrhnja
POSUĐE
- 1 pladanj, promjera 28 cm
- 1 tava, promjera 30 cm
- 1 tava od nehrđajućeg čelika
- 1 staklena posuda
- 1 staklena posuda za miješanje
- 1 velika kutlača
- 1 četka za pecivo
- 1 drvena žlica