PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Povrće i divlje gljive u lisnatom tijestu

  1. Namočite suhe gljive preko noći, a zatim isperite nekoliko puta da se ukloni sav pijesak. Ocijedite ih na papirnatoj salveti.  
  2. Stavite 6 komada lisnatog tijesta na poslužavnik za tijesto. Četkom nanesite umućena jaja po vrhu i lagano udubite nožem u obliku križa.
  3. Pecite kvadrate od lisnatog tijesta na 180°C 25 do 30 minuta dok tijesto ne napuhne i gornji dio ne porumeni.
  4. Kad su kvadrati lisnatog tijesta pečeni, ohladite ih na rešetki pećnice.
  5. Ogulite i narežite mrkvu i korijen celera na komade veličine 5 cm x 7 mm x 7 mm (štapiće).
  6. Operite i izrežite krajeve mahuna. Prerežite ih uzdužno na pola da bi se slagale s ostalim štapićima od povrća.
  7. Stavite mrkvu, korijen celera i mahune u perforiranu gastro posudu i kuhajte ih na pari oko 6 minuta. Kad je skuhano, prebacite ih u posudu s hladnom vodom na 1 min. Ocijedite ih i ostavite sa strane.
  8. Zagrijte plitku tavu za pirjanje i ubacite maslac. Stavite povrće i ocijeđene gljive u otopljeni maslac i podgrijavajte 4 minute. Dobro ih začinite.
  9. U međuvremenu isjecite kvadrate lisnatog tijesta na pola.
  10. Žlicom dodajte povrće otvorenom, toplom lisnatom tijestu i poslužite dok je vruće.

ZA 4 OSOBE 

Razina zahtjevnosti: teško 

Vrijeme pripreme: 20 minuta 

Vrijeme kuhanja: 50 minuta 

UREĐAJI LACANCHE 

Plinski plamenici ili indukcijske-radijacijske ploče

Pećnica

Višenamjensko kuhalo

SASTOJCI 

  • 4 zdjele
  • 1 perforirana žlica
  • 1 poslužavnik za tijesto
  • 1 stalak za pećnicu
  • 1 četka za pecivo
  • 1 plitka tava za pirjanje

POSUĐE 

  • 300 g mrkve
  • 300 g korijena celera
  • 300 g svježih mahuna (francuski stil)
  • 100 g suhih divljih gljiva
  • 2 žlice maslaca
  • Sol i papar
  • 6 komada (8 cm x 8 cm) lisnatog tijesta
  • Umućena jaja