- Namočite suhe gljive preko noći, a zatim isperite nekoliko puta da se ukloni sav pijesak. Ocijedite ih na papirnatoj salveti.
- Stavite 6 komada lisnatog tijesta na poslužavnik za tijesto. Četkom nanesite umućena jaja po vrhu i lagano udubite nožem u obliku križa.
- Pecite kvadrate od lisnatog tijesta na 180°C 25 do 30 minuta dok tijesto ne napuhne i gornji dio ne porumeni.
- Kad su kvadrati lisnatog tijesta pečeni, ohladite ih na rešetki pećnice.
- Ogulite i narežite mrkvu i korijen celera na komade veličine 5 cm x 7 mm x 7 mm (štapiće).
- Operite i izrežite krajeve mahuna. Prerežite ih uzdužno na pola da bi se slagale s ostalim štapićima od povrća.
- Stavite mrkvu, korijen celera i mahune u perforiranu gastro posudu i kuhajte ih na pari oko 6 minuta. Kad je skuhano, prebacite ih u posudu s hladnom vodom na 1 min. Ocijedite ih i ostavite sa strane.
- Zagrijte plitku tavu za pirjanje i ubacite maslac. Stavite povrće i ocijeđene gljive u otopljeni maslac i podgrijavajte 4 minute. Dobro ih začinite.
- U međuvremenu isjecite kvadrate lisnatog tijesta na pola.
- Žlicom dodajte povrće otvorenom, toplom lisnatom tijestu i poslužite dok je vruće.
ZA 4 OSOBE
Razina zahtjevnosti: teško
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 50 minuta
UREĐAJI LACANCHE
Plinski plamenici ili indukcijske-radijacijske ploče
Pećnica
Višenamjensko kuhalo
SASTOJCI
- 4 zdjele
- 1 perforirana žlica
- 1 poslužavnik za tijesto
- 1 stalak za pećnicu
- 1 četka za pecivo
- 1 plitka tava za pirjanje
POSUĐE
- 300 g mrkve
- 300 g korijena celera
- 300 g svježih mahuna (francuski stil)
- 100 g suhih divljih gljiva
- 2 žlice maslaca
- Sol i papar
- 6 komada (8 cm x 8 cm) lisnatog tijesta
- Umućena jaja