PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Carpaccio od lososa s hrskavim vlascem i phyllo pahuljicama

  1. Zagrijte pećnicu na 190°.
  2. Tanko narežite vlasac.
  3. Rastopite maslac u zdjelici.
  4. Tepsiju obložite papirom za pečenje.
  5. Maslacem premažite papir i stavite list kore na vrh.
  6. Maslacem premažite list kore, pospite tanko nasjeckani vlasac i položite još jedan list kore na vrh.
  7. Maslacem premažite i gornji list.
  8. Narežite listove na duge trake širine 5 cm.
  9. Preko traka stavite komad papira za pečenje, a drugu tepsiju postavite na prvu.
  10. Pecite 15 minuta.
  11. Po završetku pečenja izvadite iz pećnice i uklonite gornju tepsiju.
  12. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

 

  1. Ogulite i narežite ljutiku na sitne kockice.
  2. U zdjelu stavite ljutiku i preostali nasjeckani vlasac.
  3. Dodajte limunov sok i maslinovo ulje.
  4. Začinite i dobro promiješajte.

 

  1. Očistite filet lososa, uklanjajući sve kosti i kožu.
  2. Narežite losos na tanke filete i položite ih jedan do drugog, tako da se blago preklapaju na svim tanjurima pokrivajući cijelu sredinu.
  3. Stavite tanjure u frižider.
  4. Prije posluživanja začinite losos solju i paprom iz mlinca.
  5. Prelijte filet lososa smjesom limun-ulje-ljutika ravnomjerno je rasporedivši preko lososa.
  6. Po vrhu rasporedite kapare.
  7. Izlomite kore na sitne pahuljice i pospite ih preko lososa.
  8. Ukrasite grančicama timijana (majčine dušice).
  9. Poslužite ohlađeno.

ZA 6 OSOBA 

Razina zahtjevnosti: teško 

Vrijeme pripreme: 40 minuta 

Vrijeme kuhanja: 20 minuta 

UREĐAJI LACANCHE 

Pećnica

SASTOJCI 

  • 1 x 500 g fileta lososa
  • 20 g kapara
  • 50 g maslaca
  • 2 ljutike
  • limunov sok
  • 4 lista suhih kora
  • 0,7 dl maslinovog ulja
  • 1 svežanj vlasca
  • 1 svežanj timijana
  • Sol i papar

POSUĐE 

  • Različiti noževi
  • 3 zdjele
  • 1 cjedilo za limun
  • 1 zdjela
  • Papir za pečenje
  • 2 tepsije
  • 1 zdjelica