- Zagrijte pećnicu na 190°.
- Tanko narežite vlasac.
- Rastopite maslac u zdjelici.
- Tepsiju obložite papirom za pečenje.
- Maslacem premažite papir i stavite list kore na vrh.
- Maslacem premažite list kore, pospite tanko nasjeckani vlasac i položite još jedan list kore na vrh.
- Maslacem premažite i gornji list.
- Narežite listove na duge trake širine 5 cm.
- Preko traka stavite komad papira za pečenje, a drugu tepsiju postavite na prvu.
- Pecite 15 minuta.
- Po završetku pečenja izvadite iz pećnice i uklonite gornju tepsiju.
- Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Ogulite i narežite ljutiku na sitne kockice.
- U zdjelu stavite ljutiku i preostali nasjeckani vlasac.
- Dodajte limunov sok i maslinovo ulje.
- Začinite i dobro promiješajte.
- Očistite filet lososa, uklanjajući sve kosti i kožu.
- Narežite losos na tanke filete i položite ih jedan do drugog, tako da se blago preklapaju na svim tanjurima pokrivajući cijelu sredinu.
- Stavite tanjure u frižider.
- Prije posluživanja začinite losos solju i paprom iz mlinca.
- Prelijte filet lososa smjesom limun-ulje-ljutika ravnomjerno je rasporedivši preko lososa.
- Po vrhu rasporedite kapare.
- Izlomite kore na sitne pahuljice i pospite ih preko lososa.
- Ukrasite grančicama timijana (majčine dušice).
- Poslužite ohlađeno.
ZA 6 OSOBA
Razina zahtjevnosti: teško
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
UREĐAJI LACANCHE
Pećnica
SASTOJCI
- 1 x 500 g fileta lososa
- 20 g kapara
- 50 g maslaca
- 2 ljutike
- limunov sok
- 4 lista suhih kora
- 0,7 dl maslinovog ulja
- 1 svežanj vlasca
- 1 svežanj timijana
- Sol i papar
POSUĐE
- Različiti noževi
- 3 zdjele
- 1 cjedilo za limun
- 1 zdjela
- Papir za pečenje
- 2 tepsije
- 1 zdjelica