PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Kineske pileće lepinje na pari za dim sum (Bak Pow)

Za nadjev od piletine Dobro promiješajte sve sastojke u zdjeli.

Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se marinira najmanje 3 sata.
Kad je piletina marinirana, pripremite tijesto.

Za tijesto

Pomiješajte sve suhe sastojke i polako miješajući dodajte vodu dok ne dobijete glatko tijesto koje možete uvaljati u kuglu, niti previše suho niti previše mokro.
Pokrijte tijesto krpom i ostavite da stoji 15 min. Podijelite tijesto na 12 do 16 jednakih kuglica. Držite ih ispod krpe dok pravite pojedinačne kugle.

Za lepinje

Poravnajte jednu kuglu u krug. Stavite žlicu nadjeva u sredinu kruga i zatvorite ga povlačenjem rubova preko njega, dobro ga zatvarajući.
Preokrenite lepinju na manji kvadrat papira za pečenje i stavite je u perforiranu košaru.
Nastavite na isti način sa ostalim lepinjama pa ih pokrijte krpom kako se ne bi isušile.
Obavezno ostavite dovoljno prostora između svake lepinje jer se tijekom pripreme povećavaju.
Napunite višenamjensko kuhalo vodom do prve oznake.
Podesite termostat na 100°. Uklonite krpu i stavite poklopac preko košare.
Stavite košaru u višenamjensko kuhalo i pripremajte lepinje 10 minuta.
Na kraju postupka pripreme lepinje bi trebale biti okrugle, napuhnute i sjajne.
Tijesto mora biti vlažno i fleksibilno. 10 minuta postupka pripreme trebalo bi biti dovoljno.
Nemojte prekomjerno ispeći lepinje jer će se isušiti. Uklonite košaru iz višenamjenskog kuhala.
Smanjite termostat na 30°. Dodajte približno litar hladne vode.
Pokrivenu košaru s lepinjama vratite u višenamjensko kuhalo. Lepinje možete držati na ovaj način više od jednog sata.
Lepinje poslužite uz malu šalicu sojinog umaka aromatiziranog kriškama češnjaka, komadićima ljute paprike i uštrckom octa.

ZA 12 OSOBA 

Razina zahtjevnosti: lako 

Vrijeme pripreme: 40 minuta 

Vrijeme kuhanja: 10 minuta 

UREĐAJI LACANCHE 

Perforirana košara + višenamjensko kuhalo

SASTOJCI 

Tijesto

  • 2 žličice praška za pecivo
  • 455 g samorastućeg brašna
  • 40 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 55 g maslaca
  • 2 dl vruće vode

Nadjev od piletine(*)

  • 1 kg pilećih prsa narezanih na tanke listiće
  • 3 žličice sojinog umaka
  • 2 žličice umaka od ostriga
  • 4 žličice šećera
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 4 žlice nezaslađenog maslaca od kikirikija
  • 3 žlice kukuruznog skroba
  • 1 sitno nasjeckani luk
  • 4 gljive shitake izrezane na tanke trake (možete koristiti rehidrirane gljive)
  • Sol i papar

POSUĐE 

  • 3 zdjele
  • 1 drvena žlica
  • Papir za pečenje
  • Plastična folija