Pripremite veliku posudu napunjenu vrućom vodom.
Uzdužno prerežite filet na pola, po dužini, kako biste dobili dva komada širine od 6 cm.
Stavite oba komada na papir za pečenje.
Svaki komad prelijte umakom od ostriga i ravnomjerno rasporedite sjeme i sol sa svih strana.
Stavite jednu ili dvije rižine galete u vruću vodu na nekoliko sekundi da omekšaju.
Čvrsto umotajte svaki komad u jednu ili dvije galete vodeći računa da se preklapaju i dobro zatvaraju.
Svaki komad umotan u rižinu galetu smotajte u komad papira za pečenje.
Stavite ih jednu do druge u plitku posudu.
Stavite posudu u frižider na najmanje jedan sat, ali ne više od 2 sata.
Zagrijte ormarić između 3 i 4 (80/90°).
Stavite posudu sa lososom u ormarić na oko 30 do 40 minuta, ovisno o debljini komada.
Provjerite nakon 30 minuta.
Losos ne smije biti prekuhan! Boja bi trebala biti slična originalnoj boji, malo više roza, a meso bi se trebalo odvajati prilikom pritiska, ali ni u kojem slučaju ne smije biti tvrdo.
Odmotajte lososa kad bude gotov.
Poslužite toplo, uz blini, palačinke od krumpira ili prepečeni skandinavski crni kruh i umak od jogurta/mente.
ZA 4 OSOBE
Razina zahtjevnosti: lako
Vrijeme pripreme: 5 min + 1 h mariniranja
Vrijeme kuhanja: 30/40 minuta
UREĐAJI LACANCHE
Ormarić za zagrijavanje / pećica za pirjanje
SASTOJCI
- 1 sredina fileta lososa bez kože, oko 500 g
- 20 g smeđeg šećera
- 20 g umaka od ostriga
- 4 rižine galete
- 10 g Fleur de Sel
- 5 g crvene paprike
- 5 g sjemena koromača
POSUĐE
- Papir za pečenje
- 1 plitka vatrostalna posuda za pećnicu