PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Rulade od morskog lista i povrća

Operite i osušite tikvice; uklonite sjemenke malom žlicom. Uklonite lišće sa celera; ogulite mrkvu.

  1. Narežite povrće na male štapiće i stavite ga u uređaj za kuhanje na pari.
  2. Kuhajte ih odvojeno dok ne omekšaju, ali ne previše mekano.
  3. Valjajte filete morskog lista po radnoj površini dok ih punite povrćem.
  4. Svaki učvrstite drvenim ražnjićem. Preostale trake povrća odložite za kasniju upotrebu. Umotane filete složite u posudu za pećnicu. Prethodno zagrijte pećnicu na 180°.
  5. Sitno nasjeckajte oguljenu ljutiku.
  6. Premjestite je u lonac zajedno s lukom, a zatim kuhajte skoro do suhog.
  7. Dodajte ocat i šećer.
  8. Stavite uvaljane filete u pećnicu na 10 minuta (pećnica na 180°C).
  9. Na vratima pećnice nagnite tanjur kako biste skupili sokove od pečenja. Ostavite ih za kasnije.
  10. Privedite pečenje kraju. Uvaljane filete držite toplim na tanjuru ispod aluminijske folije (pećnica isključena).
  11. Dodajte sokove od pečenja u temeljac od octa i pustite da se kuha do zapremnine od otprilike čaše za vino.
  12. Sklonite sa vatre, polako umiješajte 100 g maslaca, miješajući kako bi se umak dobro povezao. Dodajte začine (sol i papar).
  13. Preostalo povrće brzo zagrijte s 20 g maslaca.
  14. Poslužite u zagrijanoj posudi. Složite smotane filete s povrćem koje ih okružuje, prelijte umakom i odmah poslužite.

ZA 6 OSOBA 

Razina zahtjevnosti: lako 

Vrijeme pripreme: 40 minuta 

Vrijeme kuhanja: 10 minuta 

UREĐAJI LACANCHE 

Plinski plamenici

Pećnica

SASTOJCI 

  • 12 fileta morskog lista
  • 6 malih tikvica
  • 6 mrkvi
  • 6 stabljika celera
  • 3 ljutike (banana shallots, francuska gurmanska ljutika)
  • 2 žlice vinskog octa
  • 2 žlice jabukovače
  • 1 dl vina port (rubin)
  • 2 žličice koncentrata ribljeg temeljca razrijeđenog 1 čašom bijelog vina
  • 1 kocka šećera
  • 100 g + 20 g maslaca
  • Sol i papar12 filets de sole

POSUĐE 

  • 1 uređaj za kuhanje na pari
  • 1 termootporna porculanska ploča
  • 1 oštar nož
  • 1 veliki nož ili rezač
  • 1 daska za rezanje
  • 1 bakreni lonac (ili posuda s debelim dnom)
  • 1 drvena žlica
  • 1 mala kutlača
  • mali drveni ražnjići (štapići za koktele)