PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Jakobove kapice s dodatkom kopra

Neka vaš prodavač ribe otvori i očisti kapice umjesto vas.

  1. Lagano isperite i obrišite meso kapica.
  2. Poprečno presjecite svaku kapicu.
  3. Upalite plamenik.
  4. Rastopite maslac.
  5. Popržite jakobove kapice na rastopljenom maslacu na brzom plamenu (1-2 minute sa svake strane). Nakapajte temeljac preko njih.
  6. Deglazirajte bijelim vinom.
  7. Smanjite temperaturu (najniža postavka). Dodajte kozice.
  8. Dodajte kopar i vrhnje. Dodajte malo soli i papra.

ZA 4 OSOBE 

Razina zahtjevnosti: srednje 

Vrijeme pripreme: 10 minuta 

Vrijeme kuhanja: 5 minuta 

UREĐAJI LACANCHE 

Plinski plamenici

SASTOJCI 

  • 12 kapica
  • 100 g očišćenih kozica
  • 40 g maslaca
  • ½ čaše bijelog vina
  • 3 žlice temeljca od školjki
  • 1 svežanj listova kopra
  • 3 žlice svježeg vrhnja

POSUĐE 

  • 1 velika tava za prženje
  • 1 nož za filetiranje
  • 1 staklena posuda
  • 1 mali bokal
  • 1 mala porculanska posuda
  • 1 krpa