Neka vaš prodavač ribe otvori i očisti kapice umjesto vas.
- Lagano isperite i obrišite meso kapica.
- Poprečno presjecite svaku kapicu.
- Upalite plamenik.
- Rastopite maslac.
- Popržite jakobove kapice na rastopljenom maslacu na brzom plamenu (1-2 minute sa svake strane). Nakapajte temeljac preko njih.
- Deglazirajte bijelim vinom.
- Smanjite temperaturu (najniža postavka). Dodajte kozice.
- Dodajte kopar i vrhnje. Dodajte malo soli i papra.
ZA 4 OSOBE
Razina zahtjevnosti: srednje
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 5 minuta
UREĐAJI LACANCHE
Plinski plamenici
SASTOJCI
- 12 kapica
- 100 g očišćenih kozica
- 40 g maslaca
- ½ čaše bijelog vina
- 3 žlice temeljca od školjki
- 1 svežanj listova kopra
- 3 žlice svježeg vrhnja
POSUĐE
- 1 velika tava za prženje
- 1 nož za filetiranje
- 1 staklena posuda
- 1 mali bokal
- 1 mala porculanska posuda
- 1 krpa