Ovi vrhunski crêpes odlično se slažu s jelima od mesa i peradi.
- Pripremite pročišćeni maslac rastopivši ga u maloj posudi.
- Čim se počne pjeniti, lagano skinite pjenu dok se potpuno ne pročisti.
- Pročišćeni maslac ostavite sa strane u maloj staklenoj posudi.
- Skuhajte krumpir u slanoj vodi, a zatim izmiksajte pire u posudi za miješanje.
- Umiješajte mlijeko i ostavite da se ohladi.
- Umiješajte 3 žlice brašna, zatim jedno po jedno cijelo jaje, a zatim bjelanjak.
- Miješajte metlicom ili drvenom žlicom dok ne postignete konzistenciju guste kreme. Zagrijte plinsku ploču za pirjanje.
- Za pečenje svake palačinke namažite posudu maslacem i ulijte smjesu. Crepes će se prirodno oblikovati. Kad postanu smeđe s jedne strane, okrenite i popecite i drugu stanu. Držite na toplom dok ne budete spremni za posluživanje.
ZA 4 OSOBE
Razina zahtjevnosti: lako
Vrijeme pripreme: 20-40 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
UREĐAJI LACANCHE
Plinski plamenici
Ploča za pirjanje
SASTOJCI
- 400 g maslaca
- 500 g oguljenog krumpira
- ½ litra mlijeka
- 3 žlice brašna
- 3 cijela jaja
- 4 bjelanjka
- Sol
POSUĐE
- 1 mala posuda
- 1 mala kutlača
- 1 staklena posuda
- 1 mlinac
- 1 drvena žlica
- 1 metlica
- 1 staklena posuda za miješanje
- 2 male posude za blini