PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Crêpes Parmentier

Ovi vrhunski crêpes odlično se slažu s jelima od mesa i peradi.

  1. Pripremite pročišćeni maslac rastopivši ga u maloj posudi.
  2. Čim se počne pjeniti, lagano skinite pjenu dok se potpuno ne pročisti.
  3. Pročišćeni maslac ostavite sa strane u maloj staklenoj posudi.
  4. Skuhajte krumpir u slanoj vodi, a zatim izmiksajte pire u posudi za miješanje.
  5. Umiješajte mlijeko i ostavite da se ohladi.
  6. Umiješajte 3 žlice brašna, zatim jedno po jedno cijelo jaje, a zatim bjelanjak.
  7. Miješajte metlicom ili drvenom žlicom dok ne postignete konzistenciju guste kreme. Zagrijte plinsku ploču za pirjanje.
  8. Za pečenje svake palačinke namažite posudu maslacem i ulijte smjesu. Crepes će se prirodno oblikovati. Kad postanu smeđe s jedne strane, okrenite i popecite i drugu stanu.  Držite na toplom dok ne budete spremni za posluživanje.

ZA 4 OSOBE 

Razina zahtjevnosti: lako 

Vrijeme pripreme: 20-40 minuta 

Vrijeme kuhanja: 20 minuta 

UREĐAJI LACANCHE 

Plinski plamenici

Ploča za pirjanje

SASTOJCI 

  • 400 g maslaca
  • 500 g oguljenog krumpira
  • ½ litra mlijeka
  • 3 žlice brašna
  • 3 cijela jaja
  • 4 bjelanjka
  • Sol

POSUĐE 

  • 1 mala posuda
  • 1 mala kutlača  
  • 1 staklena posuda
  • 1 mlinac
  • 1 drvena žlica
  • 1 metlica
  • 1 staklena posuda za miješanje
  • 2 male posude za blini