- Za ovo jelo potrebna je priprema marinade (vrijeme mariniranja: 12 sati).
- Marinirajte komade mesa peradi u vinu, češnjaku i začinskom bilju u posudi za miješanje.
- Ispecite komade slanine u tepsiji, odnosno pecite ih dok ne postanu smeđi. Izvadite i ostavite ih sa strane.
- Izvadite komade peradi iz marinade nježno ih cjedeći.
- Ispecite ih do smeđe boje u tepsiji s malo ulja.
- Propustite marinadu kroz cjedilo, a zatim je prelijte preko komada mesa. Dodajte kriške slanine. Dodajte začine, poklopite i pirjajte 1½ do 2 sata na plinskoj ploči za pirjanje.
- Izvadite komade mesa i rasporedite ih na posudu za serviranje. Držite ih vruće u pećnici (70°C).
- Za pripremu umaka, u brašno umiješajte 40 g maslaca.
- Metlicom umiješajte smjesu brašna i maslaca u marinadu, a zatim nastavite lagano pirjanje na ploči.
- Šampinjone lagano popržite na maslacu na jakoj vatri.
- Stavite gljive na komade mesa peradi. Prelijte umakom. Poslužite.
ZA 6 OSOBA
Razina zahtjevnosti: srednje
Vrijeme pripreme: 12 sati, ½ sata
Vrijeme kuhanja: 1 ½ sata
UREĐAJI LACANCHE
Plinski plamenici
Ploča za pirjanje
SASTOJCI
- 2,5 kg mesa peradi, izrezano na komade
- 1 ili 2 boce crnog burgundskog vina
- 1 veći komad slane slanine isječene na kriške
- 10 malih glavica luka
- 1 žlica brašna
- 100 g maslaca (40 g za gljive, 60 g za umak)
- 500 g šampinjona
- 1 svežanj začina (majčina dušica, lovorov list, peršin)
- 2 režnja češnjaka
- Sol, papar, ulje
POSUĐE
- 1 tava za prženje
- 1 tepsija od lijevanog željeza
- 1 staklena posuda za miješanje
- 1 konusno cjedilo
- 1 perforirana žlica
- 1 metlica
- 1 štapić za ražnjiće
- 1 mala staklena posuda
- 1 srednja kutlača
- 1 posuda za serviranje