Stavite govedinu u tepsiju za pečenje.
Premažite maslacem. Zagrijte pećnicu na 230°C.
- Stavite govedinu u pećnicu i napola je ispecite (oko 10 minuta na 230°C).
- Izvadite filet, začinite solju i paprom i ostavite dok ne postane mlako. Deglazirajte tepsiju za pečenje i sakupite sok.
- Premažite filet mousseom od foie gras.
- Razvaljajte lisnato tijesto.
- ZATIM GA STAVITE NA BLAGO NAMAZANU TEPSIJU ZA PEČENJE.
- PRETHODNO ZAGRIJTE PEĆNICU NA 230°C.
- Stavite filet u sredinu lisnatog testa, pazeći da meso ne stisnete, pa ga zamotajte.
- UKRASITE PREOSTALIM TIJESTOM, PRELIJTE ŽUMANJKOM I STAVITE U PEĆNICU NA 220°C 15 MINUTA.
ZA 6 OSOBA
Razina zahtjevnosti: srednje
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 10-15 minuta
UREĐAJI LACANCHE
Pećnice
SASTOJCI
- 1 kg goveđeg fileta, bez kosti ili kože
- 1 mousse od foie gras
- 500 g lisnatog tijesta
- 1 jaje
- 40 g maslaca
- Sol i papar
POSUĐE
- 1 valjak
- 1 tepsija
- 1 tepsija za pečenje
- 1 mala staklena posuda
- 1 fleksibilna metalna lopatica