PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Orada À La Niçoise

Stavite oradu (očišćenu od iznutrica i ljuski) u dobro podmazanu tavu za cijeđenje. Operite i ogulite rajčicu. Izvadite sjeme.

  1. Zagrijte bijelo vino, prvo na jakoj vatri, a zatim pet minuta na najnižoj temperaturi. Ostavite ga sa strane.
  2. Operite i osušite limun.
  3. Narežite ga na kriške jednake debljine.
  4. Oštrim nožem grubo nasjeckajte oljuštenu rajčicu.
  5. U tavi sa debelim dnom na jačoj vatri lagano popirjajte sitno nasjeckanu ljutiku i češnjak na dvije žlice maslinovog ulja.
  6. Dodajte pulpu rajčice, oljušteni i pasirani češnjak, šećer, sol i papar. Poklopite i ostavite da se kuha 10-15 minuta.
  7. Svaku oradu napunite s malo majčine dušice i kriškom limuna. Začinite solju i paprom.
  8. Prethodno zagrijte pećnicu na 210°C.
  9. Prije stavljanja u pećnicu, prelijte pripremljenim umakom od rajčice, ribljim temeljcem i bijelim vinom. 
  10. Dodajte masline, pa stavite u pećnicu.
  11. Nakon 15 minuta pažljivo okrenite orade (ukupno vrijeme pripreme: 30 minuta).

ZA 4 OSOBE 

Razina zahtjevnosti: srednje 

Vrijeme pripreme: 20 minuta 

Vrijeme kuhanja: 15 + 15 minuta  

UREĐAJI LACANCHE 

Plinski plamenik

Pećnica

SASTOJCI 

  • 4 porcijske orade
  • 1,5 dl koncetrata ribljeg temeljca
  • 3 dl suhog bijelog vina
  • 1 kg rajčice
  • 1 glavica luka
  • 1 šaka crnih maslina
  • 2 ljutike
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 grančice svježe majčine dušice
  • 2 nevoskana limuna
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica šećera
  • Sol i papar

POSUĐE 

  • 1 tava sa mrežom za cijeđenje
  • 1 tava za prženje
  • 1 drvena žlica
  • 1 oštar nož (rajčica i limun)
  • 2 daske za rezanje
  • 1 staklena posuda
  • 1 žlica