Stavite oradu (očišćenu od iznutrica i ljuski) u dobro podmazanu tavu za cijeđenje. Operite i ogulite rajčicu. Izvadite sjeme.
- Zagrijte bijelo vino, prvo na jakoj vatri, a zatim pet minuta na najnižoj temperaturi. Ostavite ga sa strane.
- Operite i osušite limun.
- Narežite ga na kriške jednake debljine.
- Oštrim nožem grubo nasjeckajte oljuštenu rajčicu.
- U tavi sa debelim dnom na jačoj vatri lagano popirjajte sitno nasjeckanu ljutiku i češnjak na dvije žlice maslinovog ulja.
- Dodajte pulpu rajčice, oljušteni i pasirani češnjak, šećer, sol i papar. Poklopite i ostavite da se kuha 10-15 minuta.
- Svaku oradu napunite s malo majčine dušice i kriškom limuna. Začinite solju i paprom.
- Prethodno zagrijte pećnicu na 210°C.
- Prije stavljanja u pećnicu, prelijte pripremljenim umakom od rajčice, ribljim temeljcem i bijelim vinom.
- Dodajte masline, pa stavite u pećnicu.
- Nakon 15 minuta pažljivo okrenite orade (ukupno vrijeme pripreme: 30 minuta).
ZA 4 OSOBE
Razina zahtjevnosti: srednje
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 15 + 15 minuta
UREĐAJI LACANCHE
Plinski plamenik
Pećnica
SASTOJCI
- 4 porcijske orade
- 1,5 dl koncetrata ribljeg temeljca
- 3 dl suhog bijelog vina
- 1 kg rajčice
- 1 glavica luka
- 1 šaka crnih maslina
- 2 ljutike
- 2 režnja češnjaka
- 4 grančice svježe majčine dušice
- 2 nevoskana limuna
- 6 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica šećera
- Sol i papar
POSUĐE
- 1 tava sa mrežom za cijeđenje
- 1 tava za prženje
- 1 drvena žlica
- 1 oštar nož (rajčica i limun)
- 2 daske za rezanje
- 1 staklena posuda
- 1 žlica