- Izrežite zeca na 8 dijelova.
- Prerežite rajčice na pola i stavite ih u tepsiju za pečenje.
- Pecite na 180° 45 minuta.
- Paketiće sastavite tako da na krišku slanine stavite sljedeće: komad zečetine, krišku jetre, krišku limuna i grančicu majčine dušice.
- Zamotajte pa zavežite koncem.
- Prepržite paketiće na maslinovom ulju u plitkoj tavi. Začinite solju i paprom.
- Dodajte bijelo vino, vodu, lovorov list i češnjak. Kuhajte ¾ sata na ploči za pirjanje. Umak treba skuhati.
- Kad se paradajz dobro ispeče, uklonite kožicu.
- Kroz mlinac propustite kašicu, začinite je solju i paprom i održavajte je vrućom.
- S paketića skinite konac i pripremite ih prelivene umakom, zajedno s umakom od rajčice i malo svježe testenine.
ZA 4 OSOBE
Razina zahtjevnosti: srednje
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Vrijeme kuhanja: 45 minuta
UREĐAJI LACANCHE
Plinski plamenici
Pećnica
Ploča za pirjanje
SASTOJCI
- Zec od 1,2 kg i zečja jetra
- 8 tankih kriški dimljene slanine
- 1 kg dobro zrele rajčice
- 1 nevoskani limun
- 6 režnjeva češnjaka
- Materina dušica, lovorov list
- Maslinovo ulje:
- 1 čaša bijelog vina
POSUĐE
- emajlirana plitka tava od lijevanog željeza
- tepsija za pečenje
- daska za rezanje
- veliki nož
- mlinac
- posudica za puding
- kuhinjski konac