PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Paketići zečetine s rajčicom confit

  1. Izrežite zeca na 8 dijelova.
  2. Prerežite rajčice na pola i stavite ih u tepsiju za pečenje.
  3. Pecite na 180° 45 minuta.
  4. Paketiće sastavite tako da na krišku slanine stavite sljedeće: komad zečetine, krišku jetre, krišku limuna i grančicu majčine dušice.
  5. Zamotajte pa zavežite koncem.
  6. Prepržite paketiće na maslinovom ulju u plitkoj tavi. Začinite solju i paprom.
  7. Dodajte bijelo vino, vodu, lovorov  list i češnjak. Kuhajte ¾ sata na ploči za pirjanje. Umak treba skuhati.
  8. Kad se paradajz dobro ispeče, uklonite kožicu.
  9. Kroz mlinac propustite kašicu, začinite je solju i paprom i održavajte je vrućom.
  10. S paketića skinite konac i pripremite ih prelivene umakom, zajedno s umakom od rajčice i malo svježe testenine.

ZA 4 OSOBE 

Razina zahtjevnosti: srednje 

Vrijeme pripreme: 40 minuta 

Vrijeme kuhanja: 45 minuta  

UREĐAJI LACANCHE 

Plinski plamenici

Pećnica

Ploča za pirjanje

SASTOJCI 

  • Zec od 1,2 kg i zečja jetra
  • 8 tankih kriški dimljene slanine
  • 1 kg dobro zrele rajčice
  • 1 nevoskani limun
  • 6 režnjeva češnjaka
  • Materina dušica, lovorov list
  • Maslinovo ulje:
  • 1 čaša bijelog vina

POSUĐE 

  • emajlirana plitka tava od lijevanog željeza
  • tepsija za pečenje
  • daska za rezanje
  • veliki nož
  • mlinac
  • posudica za puding
  • kuhinjski konac