- Pomiješajte pasirani češnjak, sjeme koromača, vino i maslinovo ulje i marinirajte meso najmanje dva sata ili tijekom noći.
- Okrenite meso nekoliko puta tokom mariniranja.
- Narežite papriku i koromač na tanke trake.
- Stavite trake u proključalu vodu na 15 sekundi, odmah ohladite u ledenoj vodi i dobro ocijedite.
- Zagrijte ploču ili roštilj najmanje 10 minuta
- Izvadite meso iz marinade i osušite ga papirnatom salvetom.
- Ispecite meso na ploči (ili na roštilju), po želji.
- Prebacite meso u plitku posudu i ostavite ga da se ohladi prije rezanja na trake.
- U međuvremenu kuhajte marinadu u posudi za umak dok ne izgubi oko 1/5 zapremnine.
- Pripremite preljev za salatu i dodajte pripremljenu marinadu.
- Pomiješajte zelenu salatu sa nekim preljevom i stavite je na tanjur.
- Pomiješajte papriku i koromač s ostatkom dresinga i stavite ih na vrh salate s kaparima.
- Narežite meso i složite ga oko salate.
- Poslužite hladno.
ZA 4 OSOBE
Razina zahtjevnosti: lako
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 10 minuta
UREĐAJI LACANCHE
Plinski plamenici ili indukcijske / radijacijske ploče
Električna ploča ili rešetka za roštiljanje
SASTOJCI
Marinada:
- 1 kg newyorškog odreska u trakama ili ramsteka
- 6 režnjeva pasiranog češnjaka
- 1 l maslinovog ulja
- 2,5 l bijelog vina
- 1 žličica sjemena koromača
Salata:
- 4 paprike (crvena, zelena, narančasta, žuta itd.)
- 1 veliki korijen koromača
- Miješana zelena salata
- Preljev za salatu:
- 1 žlica dijon senfa
- 2 žlice octa xeres
- 6 žlica maslinovog ulja
- Sol i papar
- 2 žlice kapara
POSUĐE
- 2 zdjele
- 1 košara
- 1 lonac
- 1 plitka tava
- 1 zdjela za umak
- 1 cjedilo
- 1 zdjela za salatu