PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Trake od govedine na žaru s paprikom i salatom od koromača

  1. Pomiješajte pasirani češnjak, sjeme koromača, vino i maslinovo ulje i marinirajte meso najmanje dva sata ili tijekom noći.
  2. Okrenite meso nekoliko puta tokom mariniranja.
  3. Narežite papriku i koromač na tanke trake.
  4. Stavite trake u proključalu vodu na 15 sekundi, odmah ohladite u ledenoj vodi i dobro ocijedite.
  5. Zagrijte ploču ili roštilj najmanje 10 minuta
  6. Izvadite meso iz marinade i osušite ga papirnatom salvetom.
  7. Ispecite meso na ploči (ili na roštilju), po želji.
  8. Prebacite meso u plitku posudu i ostavite ga da se ohladi prije rezanja na trake.
  9. U međuvremenu kuhajte marinadu u posudi za umak dok ne izgubi oko 1/5 zapremnine.
  10. Pripremite preljev za salatu i dodajte pripremljenu marinadu.
  11. Pomiješajte zelenu salatu sa nekim preljevom i stavite je na tanjur.
  12. Pomiješajte papriku i koromač s ostatkom dresinga i stavite ih na vrh salate s kaparima.
  13. Narežite meso i složite ga oko salate.
  14. Poslužite hladno.

ZA 4 OSOBE 

Razina zahtjevnosti: lako 

Vrijeme pripreme: 20 minuta 

Vrijeme kuhanja: 10 minuta  

UREĐAJI LACANCHE 

Plinski plamenici ili indukcijske / radijacijske ploče

Električna ploča ili rešetka za roštiljanje

SASTOJCI 

Marinada:

  • 1 kg newyorškog odreska u trakama ili ramsteka
  • 6 režnjeva pasiranog češnjaka
  • 1 l maslinovog ulja
  • 2,5 l bijelog vina
  • 1 žličica sjemena koromača

Salata:

  • 4 paprike (crvena, zelena, narančasta, žuta itd.)
  • 1 veliki korijen koromača
  • Miješana zelena salata
  • Preljev za salatu:
  • 1 žlica dijon senfa
  • 2 žlice octa xeres
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • Sol i papar
  • 2 žlice kapara

POSUĐE 

  • 2 zdjele
  • 1 košara
  • 1 lonac
  • 1 plitka tava
  • 1 zdjela za umak
  • 1 cjedilo
  • 1 zdjela za salatu