PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Pohani brancin na marmeladi od naranče i luka

  1. Ogulite koricu naranči gulilicom za krumpir i isjeckajte je na male tanke trake.
  2. Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj posudi i dodajte luk i trake od korica naranči.
  3. Zagrijte ploču na 200°.
  4. Istisnite sok naranča, dodajte ga u lonac sa šećerom i polako kuhajte oko 30 minuta dok luk i korica ne omekšaju.
  5. Posolite i popaprajte riblje filete, uvaljajte ih u brašno, zatim u jaje, a zatim premažite mrvicama medenjaka.
  6. Blago nauljite ploču papirnatom salvetom.
  7. Pecite ribu s obje strane dok ne porumeni.
  8. Stavite marmeladu od luka i naranči na tanjur, a na to stavite pohanu ribu.
  9. Iscijedite malo limuna na ribu prije posluživanja.

ZA 4 OSOBE 

Razina zahtjevnosti: lako 

Vrijeme pripreme: 15 minuta 

Vrijeme kuhanja: 40 minuta  

UREĐAJI LACANCHE 

Plinski plamenici ili indukcijske / radijacijske ploče

Ploča za pirjanje

SASTOJCI 

  • 1 kg narezanog luka
  • 4 naranče
  • 60 g šećera
  • 6 fileta brancina za pohanje
  • 2 umućena jaja
  • Mrvice od medenjaka (bol d'épice) (ili obične mrvice kruha)
  • 6 žličica ulja kikirikija
  • 1 limun

POSUĐE 

  • 1 gulilica
  • 1 tepsija
  • 3 plitke posude
  • 1 sokovnik