- Ogulite koricu naranči gulilicom za krumpir i isjeckajte je na male tanke trake.
- Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj posudi i dodajte luk i trake od korica naranči.
- Zagrijte ploču na 200°.
- Istisnite sok naranča, dodajte ga u lonac sa šećerom i polako kuhajte oko 30 minuta dok luk i korica ne omekšaju.
- Posolite i popaprajte riblje filete, uvaljajte ih u brašno, zatim u jaje, a zatim premažite mrvicama medenjaka.
- Blago nauljite ploču papirnatom salvetom.
- Pecite ribu s obje strane dok ne porumeni.
- Stavite marmeladu od luka i naranči na tanjur, a na to stavite pohanu ribu.
- Iscijedite malo limuna na ribu prije posluživanja.
ZA 4 OSOBE
Razina zahtjevnosti: lako
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 40 minuta
UREĐAJI LACANCHE
Plinski plamenici ili indukcijske / radijacijske ploče
Ploča za pirjanje
SASTOJCI
- 1 kg narezanog luka
- 4 naranče
- 60 g šećera
- 6 fileta brancina za pohanje
- 2 umućena jaja
- Mrvice od medenjaka (bol d'épice) (ili obične mrvice kruha)
- 6 žličica ulja kikirikija
- 1 limun
POSUĐE
- 1 gulilica
- 1 tepsija
- 3 plitke posude
- 1 sokovnik