Povijest
Duboko povezan sa svojim korijenima u obradi metala još iz srednjeg vijeka, vojvoda od Burgundije sagradio je ljevaonicu u selu Lacanche, prije svega zbog njegovog prirodnog bogatstva u željezu i vodi. U vrijeme kada su proslavljeni francuski kuhari Marie-Antoine Carême i August Escoffier revolucionirali područje visoke kuhinje i gastronomije, malo mjesto Lacanche postalo je poznato po svojoj kulinarskoj opremi, kombinirajući prepoznatljivu eleganciju i učinkovitost, što je dovelo do međunarodnog priznanja. Kao obiteljsko poduzeće, Lacanche poštuje svoje bogato nasljeđe i kulturno značajnu prošlost dok svakim ručno izrađenim štednjakom slavi svoju urođenu francusku baštinu inovacija, kvalitete, poštovanja ljudi i okoliša. Štednjaci Lacanche cijenjeni su na pet kontinenata i još uvijek se izrađuju na istom mjestu.
1763. godine, lokalni zemljoposjednik Jean-Baptiste de Richard de Curtil sagradio je visoku peć u istom selu koja je trajala do Francuske revolucije.
Nekoliko godina kasnije, Jacques-Etienne Caumartin nastavio je s poslom i razvojem obrade metala u selu, sve dok Ferdinand Coste i njegova obitelj nisu doprinijeli pojačanom industrijskom razvoju sela u 19. i 20. stoljeću.