Radijacijske (isijavajuće) ploče
Za razliku od indukcijske topline koja zahtijeva određeno posuđe s feritnim dnom, radijacijska toplina koristi infracrvenu otpornost ispod keramičke ploče za kuhanje koja podržava većinu vrsta posuđa. Za najveću učinkovitost, dno posuđa uvijek mora biti ravno uz izvor topline, osiguravajući stalni kontakt za dosljedne rezultate kuhanja. Čišćenje i njega staklokeramičke ploče za kuhanje Molimo vas da uzmete u obzir:
Staklokeramička ploča za kuhanje može se očistiti jednostavnim odmašćivačem za kućanstvo, bijelim octom ili kombinacijom sode bikarbone i vode za jača izlijevanja, a povremeno će biti potrebna i strugalica.
Osobito pazite da uklonite prisutnost šećera na radijacijskim pločama, na primjer kada spremate džemove i sl. Šećer zagrijavanjem može karamelizirati i može se trajno ugraditi u staklenu površinu.