Pećnice
Za svaku kuhinju najvažnija je pećnica, a pećnice Lacanche besprijekorno kombiniraju visoke performanse i trajnost s jednostavnošću upotrebe, pružajući nebrojene mogućnosti pripreme hrane, kako profesionalnim, tako i kućnim kuharima. Neophodna za pecivo i najvažnija za pečenje, pećnica može poslužiti kao produžetak recepta, a zbog mješavine plemenitih materijala i sposobnosti brze promjene temperature, pećnica Lacanche nudi neusporedive performanse. Plinska, električna, statička, konvekcijska i višenamjenska
Bilo da pečete tijesto ili meso, odabir plina ili struje najbolje će odgovarati vašem vlastitom stilu kuhanja i kulinarskim potrebama.
Dok bi se ljubitelji slastica i pekarskih proizvoda mogli odlučiti za preciznost koju nudi električna pećnica Lacanche, za one sklonijima pečenju mesa i raznih proteina možda će plinska pećnica Lacanche biti prikladnija. S obzirom na ljepotu dvostrukog izvora goriva, većina štednjaka Lacanche može biti opremljena plinskim i električnim/konvekcijskim pećnicama, ovisno o dimenzijama, nudeći svakom kućanstvu bezbroj mogućnosti kuhanja.
Unutarnji zidovi pećnice izrađeni su od porculanskog emajla, što osigurava lakoću održavanja i čišćenja, a emajlirani nosači omogućuju jednostavno podešavanje raznog posuđa.
Kada je konfigurirana za struju/konvekciju, veća pećnica Lacanche (kapacitet 65 litara, Š 530 x D 430 mm) nudi dodatnu električnu rešetku za fino pečenje na roštilju i preklopni prekidač koji se neometano kreće između statičkog i konvekcijskog pečenja na zraku.
Regulacija temperature Savjeti za upotrebu Njega pećnice
Za najučinkovitije prethodno zagrijavanje pećnica Lacanche preporučuje se postavljanje termostata na 20 do 30 °C iznad željene temperature pečenja na najmanje 10-15 minuta, osiguravajući odgovarajuću i preciznu razinu prilikom stavljanja hrane u pećnicu na željenoj postavci temperature.
Preporučuje se da pazite da posuđe i posude za pečenje ne stavljate preblizu unutarnjim zidovima i ograničite izlijevanje masti kad god je to moguće. Zemljano posuđe i emajlirano lijevano željezo toplo se preporučuje za upotrebu u pećnicama Lacanche, a razborito je održavati dimenzije posuđa proporcionalne hrani koja se priprema. Preporučuje se okretanje crvenog mesa tijekom pečenja na polovici pripreme, kao i zamjene sokova, masti i marinada.
S obzirom na trajnost unutarnjeg porculanskog emajla, a time i na izbjegavanje potrebe za jakim kemikalijama ili otrovnim isparenjima za čišćenje, pećnice Lacanche prilično je jednostavno održavati, a uklonjive bočne stijenke mogu se postaviti u perilicu posuđa. Pećnice se također mogu očistiti spužvom od nehrđajućeg čelika i prirodnim deterdžentom na bazi sapuna, pazeći da trljate površine malim kružnim pokretima i ujednačenim pritiskom. Ispiranje čistom vodom dovoljno je za uklanjanje viška sapuna i ostataka.
Za teže poslove čišćenja koji zahtijevaju malo više snage, kombinacija sode bikarbone, vode i bijelog octa može se koncentrirati na stijenke pećnice prije zagrijavanja na 80 °C tijekom 45 minuta, a zatim očistite krute mrlje spužvom od nehrđajućeg čelika i bijelim octom. Uklonite suvišnu otopinu suhom krpom ili papirnatim ručnikom.